Köpvillkor och frakt

Betalning

Välj mellan:

- Swish/Förskottsbetalning till vårt bankkonto
- VISA eller MasterCard (säker betalning via Payson)
- Direktöverföring från din internetbank (säker betalning via Payson)
- SMS/WyWallet (säker betalning via Payson)
- Faktura

Du väljer betalsätt i kassan.

Swish/Förskottsbetalning

Du kan snabbt och enkelt göra din betalning med Swish till 1235666706 (Matildas Bod). Vi behandlar din beställning så fort vi tagit emot betalningen.

Har du inte Swish så kan du även betala i förskott till vårt bankkonto hos Nordea (meddela oss gärna när betalning tlll bankonto gjorts).

Clearingnummer: 3012  Kontonummer: 2185471

Om betalning inte inkommit inom 5 bankdagar annulleras ordern.

Inga extra avgifter tillkommer vid förskottsbetalning.

Betalning med Payson: Visa/Mastercard, banköverföring, SMS eller faktura

Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank).  Inga extra avgifter tillkommer.

Om du väljer att betala med PaysonFaktura så tillkommer en avgift om 19 kr. Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger. För att betala mot PaysonFaktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Ordrar under 700 kr kan även betalas via SMS. Du godkänner betalningen med en kod som skickas på SMS varpå köpet debiteras på din vanliga mobilräkning.

Läs mer om Payson på payson.se.


Frakt

Vid köp från Vintagesmycken är fraktkostnaden med normalbrev alltid 25 kr inom Sverige. Rek.brev som är försäkrat och spårbart, se nedan.

För varor från Byggnadsvårdsboden beräknas frakten enligt varornas vikt. Kostnaden visas i kassan innan betalning.

Fraktkostnaderna som anges gäller inom Sverige (brev under 2 kg ej spårbart). För leverans utanför Sveriges gränser gäller andra fraktvillkor. Vänligen kontakta oss för mer information.

Fraktpriser:

1-100 g 25 kr
101-250 g 39 kr
251-500 g 49 kr
501 g-1 kg 69 kr
1-2 kg
99 kr
2-5 kg
119 kr
5-10 kg
129 kr
10 kg+
Kontakta oss

Leveranser upp till 2 kg sker oftast med PostNord normalbrev (ej spårbart eller försäkrat brev) och ibland med Schenker (över 1 kg). Önskas rekommenderat och/eller spårbart, meddela oss i samband med beställning för info om kostnad och betalning. Över 2 kg skickas alltid med Schenker (spårbart och försäkrat). Önskas ändå frakt med Schenker under 2 kg blir kostnaden 99 kr.

Du kan även välja att hämta upp din beställning på Matildas Bod i Brunskog utanför Arvika i Värmland, då tillkommer varken frakt eller expeditionsavgift.

Varor för avhämtning

Vissa varor säljs endast för avhämtning. Detta framgår av produktbeskrivningen och i kassan. Hela beställningen hämtas då hos Matildas bod i Brunskog. Vi kontaktar dig för att göra upp en tid. Beställningar som inte hämtas inom 14 dagar annulleras. Betalt belopp återbetalas då till kunden, minus en administrativ avgift om 200 kr.

Leveranstid

Beställningar behandlas och skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar – oftast inom 24 timmar efter det att betalning mottagits. Tid för postbefordran tillkommer. Du har rätt att häva köpet om leveransen av någon anledning blir väsentligt försenad. Om du då har betalt varan genom förskottsbetalning kommer vi att betala tillbaka dina pengar inom 30 dagar.

Moms

Alla priser anges inklusive moms. Vi följer reglerna för vinstmarginalbeskattning. Detta innebär att du som kund inte kan dra av moms på begagnade varor, trots att momsen på begagnade varor ingår i priset.

Varornas skick

De flesta produkterna i butiken är begagnade och säljes i befintligt skick. För fler bilder och närmre beskrivning av en vara, kontakta oss.

Vi reserverar oss för felskrivningar vad gäller produktinformation och priser.

Ångerrätt och 14 dagars öppet köp

Du som kund har i enlighet med Distans - och hemförsäljningslagen ångerrätt i 14 dagar vid köp på Internet.

Varan ska returneras i samma skick som när du fick den. Meddelande om retur ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Vi följer i övrigt Konsumentverkets rekommendationer, se konsumentverket.se. För återbetalning - ange ditt plusgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Returvaror ska skickas som brev, inte som postförskott eller efterkrav. Vid byte eller retur står du för fraktkostnaden och transportrisken så tänk på att packa varan väl. Om du vill kan du välja att sända returen som rekommenderad försändelse (REK).

Reklamationer

Om du sänder tillbaka en felaktig vara eller en vara som är felexpedierad så betalar vi självklart returfrakten (emballera varan väl). Kontakta oss först på 0570-523 90 för att få uppgifter om hur du returnerar varan utan att betala frakt.

Vid eventuell tvist kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Försäljning till minderåriga

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss.

Skydd av personuppgifter

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta oss i så fall på telefon 0570-523 90. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter.


Vi reserverar oss för felskrivningar vad gäller produktinformation och priser.